Weritech voor connectiviteit en datatransport

 

Glasvezel

Glasvezel is een haar dunne vezel van zeer helder glas. Glasvezel kan lichtsignalen over grote afstanden transporteren. Met lasertechnologie wordt het licht met hoge snelheid aan- en uitgeschakeld. Hierdoor is glasvezel uitermate geschikt om over lange afstanden snel grote hoeveelheden data te transporteren. Door de hogere bandbreedte leent het zich perfect voor diverse diensten zoals VoIP telefonie, videoconferencing en remote application services.

Aan het gebruik van glasvezel zit een groot aantal voordelen; een hogere snelheid doordat de up- en download snelheid gelijk is. Er treed geen verlies van data op zoals dit bij koper wel het geval is. Het is een toekomst vaste oplossing en u kunt gemakkelijk overstappen. De tarieven van aanbieders zijn normaal gesproken afhankelijk van de locatie. KPN heeft echter een groot aantal gebieden aangewezen als FTTO gebied en hiervoor speciale tarieven voor vastgesteld.

 

Digital Subscriber Line (xDSL)

xDSL is een techniek waarbij uw koperen telefoonlijn wordt gebruikt om snel data te transporteren. Er zijn verschillende soorten xDSL, namelijk: ADSL, SDSL en VDSL. Ieder met zijn eigen voordelen en nadelen; zo verschilt de upload- en downloadsnelheid, de gegarandeerde uptime van de verbinding en de prijs.

 

ADSL

Asymmetrische Digital Subscriber Line maakt gebruik van twee verschillende frequentiegebieden. Hierbij maakt het downstream gebruik van de volledige bandbreedte maar de upload maar slechts gebruik van een deel van de bandbreedte. Maximum snelheid tot 20Mbit downstream en 1,3 Mbit upstream!

 

SDSL

Symmetrische Digital Subscriber Line maakt net als ADSL gebruik van twee verschillende frequentiegebieden. Het verschil is dat SDSL gebruikt maakt van de volledige upload waardoor er naast het datasignaal geen spraak meer mogelijk is. Maximum snelheid tot 2,3 Mbit downstream en 2,3 Mbit upstream!

 

VDSL

Very-high-bitrate Digital Subscriber Line gebruikt glasvezel tot aan de wijkcentrale waardoor alleen het laatste stuk tot de eindlocatie gebruik maakt van koper. Hierdoor zijn hogere snelheden te halen dan met traditioneel ADSL. Maximum snelheid tot 52Mbit downstream en 13Mbit upstream!