Digital Subscriber Line (xDSL)

xDSL is een techniek waarbij uw koperen telefoonlijn wordt gebruikt om snel data te transporteren. Er zijn verschillende soorten xDSL, namelijk: ADSL, SDSL en VDSL. Ieder met zijn eigen voordelen en nadelen; zo verschilt de upload- en downloadsnelheid, de gegarandeerde uptime van de verbinding en de prijs.

 

ADSL

Asymmetrische Digital Subscriber Line maakt gebruik van twee verschillende frequentiegebieden. Hierbij maakt het downstream gebruik van de volledige bandbreedte maar de upload maar slechts gebruik van een deel van de bandbreedte. Maximum snelheid tot 20Mbit downstream en 1,3 Mbit upstream!

 

SDSL

Symmetrische Digital Subscriber Line maakt net als ADSL gebruik van twee verschillende frequentiegebieden. Het verschil is dat SDSL gebruikt maakt van de volledige upload waardoor er naast het datasignaal geen spraak meer mogelijk is. Maximum snelheid tot 2,3 Mbit downstream en 2,3 Mbit upstream!

 

VDSL

Very-high-bitrate Digital Subscriber Line gebruikt glasvezel tot aan de wijkcentrale waardoor alleen het laatste stuk tot de eindlocatie gebruik maakt van koper. Hierdoor zijn hogere snelheden te halen dan met traditioneel ADSL. Maximum snelheid tot 52Mbit downstream en 13Mbit upstream!

 

Wilt u weten of uw verbinding beter kan of gewoon meer informatie over xDSL, dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via het contactformulier of telefonisch via +31 (0)162 744 060.